28. 11. 2024   |   svátek má René
 

Houskové knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
máslo 10 g
vejce 1 ks
houska 1/2 ks
strouhanka 20 g
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Veku, housky nebo rohlíky nakrájíme na kostky a pokropíme mlékem. Máslo vyšleháme s vejcem, přidáme sůl, špetku muškátového květu (na špičku nože), pepř, připravené navlhčené housky, strouhanku a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme a necháme pár minut odležet. Z připraveného těsta tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do slané vody a vaříme nejdéle tři minuty. Uvařené knedlíčky přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Klademe do talířů a přelijeme horkou polévkou.


 


RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...